Prijeđi na glavni sadržaj

TEMPUS projekat: "Jednake mogućnosti za studente sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju"


Glavni cilj projekta je poboljšati pristup, ostvarivanje potreba i prava i unaprijediti (olakšati) savladavanje gradiva studentima s posebnim obrazovnim potrebama na svim javnim univerzitetima u BiH.

Cilj projekta je podrška bh.univerzitetima u poboljšanju kvalitete, modernizaciji visokog obrazovanja koje treba učiniti dostupnim svim studentima. To podrazumijeva pružanje podrške bh.univerzitetima u poboljšanju kvalitete i modernizaciji visokog obrazovanja kroz kreiranje insitutucionalnih kapaciteta i razvoj politike i prakse koje će omogućiti da svi studenti mogu studirati na bh.univerzitetima. Navedeni ciljevi odgovaraju evropskim standardima, ciljevima Bolonjskog procesa, Lisabonske deklaracije i ciljevima iz Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH. Predviđeno je da projekat, u koji su uključeni svi javni univerziteti u BiH, traje 3 godine, a jedan od konačnih ishoda je i formiranje i rad Kancelarije za podršku studentima sa posebnim potrebama, koja bi djelovala pri svakom od univerziteta. Realizacija projekta je počela u novembru 2012. godine.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.