Prijeđi na glavni sadržaj

Simulacija suđenja kao praktični metod nastave

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je finansiralo projekat opremanja sudnice za simulaciju suđenja koju će koristiti studenti Fakulteta u okviru nastave i vježbi iz svih pozitivno-pravnih predmeta. Ovakav vid rada studenata omogućit će usavršavanje praktičnih vještina i znanja koja će studentima biti  od koristi u budućim pozivima u organima pravosuđa i drugim organima.
 
Sudnica predstavlja jedinstven vid praktičnog rada ove vrste u cijeloj zemlji, a Fakultet će u organizaciji i izvođenju simulovanih suđenja angažovati sudije,  advokate  i  tužioce,  koji  će, zajedno  s  nastavnicima  i saradnicima,  kompletan  sudski  postupak – sve  njegove  stadije i sve  radnje  učesnika  u postupku učiniti studentima bližim i lakše shvatljivim.
 
Sudnica je svečano otvorena 22.5.2013. godine, a otvorenju su prisutvovali brojni gosti iz javnog života, predstavnici pravosudne vlasti i brojni članovi akademske zajednice.
 
Koordinator projekta: mr. Denis Pajić

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.