Prijeđi na glavni sadržaj

Naši studenti

Student II Ciklusa

Aldin JELOVAC

Studiranje predstavlja bitnu etapu u našim životima, a Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru je pravo mjesto za osjetiti studentski život. Debatna takmičenja, simulacije suđenja, posjete raznim institucijama, pravne klinike, te regionalna i državna takmičenja samo su neke od aktivnosti koje se mogu doživjeti na našem fakultetu.
Veliki doprinos svemu tome svakako daju stručni i pristupačni profesori, kako kroz teorijski tako i praktični dio.

Student II Ciklusa

Mirza LALIĆ

Zašto sam upisao Pravni fakultet? Još od polovine svog srednjoškolskog obrazovanja moj izbor bila je pravna nauka i mogu reći da se niti jednog momenta nisam pokajao. Pravni fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru je institucija koja me učinila ponosnim što je pohađam. Nastavno osoblje je izrazito profesionalno i kompetentno, a s druge strane prijateljski nastrojeno i uvijek spremno pomoći, bilo da se radi o stvarima vezanim za fakultet ili mimo fakulteta.

Bivša studentica - Bachelor prava

Selma ZULUM

Predlažem vam da studirate pravo kako biste stekli adekvatna znanja i vještine, te tako postali nosioci pravde i pravičnosti. Danas-sutra možete raditi šta god želite, ali će vas pravo uvijek pratiti, jer nijedan pjesnik nije prikazao prirodu onoliko koliko pravnik može prikazati stvarnost. 

Bivša studentica - Bachelor prava

Selma ČOLIĆ

Pohađajući Kriminologiju i sigurnosne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” stekla sam uvid u kompleksnost pravnog sistema i koliko je truda potrebno da se zadovolji pravda. Na taj način se studenti osposobe za rad kako u sudstvu tako i u organima socijalne kontrole, te prevencije i represije kriminaliteta.

Predstavnici studenata

Studenti svake akademske godine biraju predstavnike u Naučno-nastavnom vijeću Fakulteta. Studentski predstavnik prisustvuje sjednicama Vijeća, učestvuje u glasanju, diskusijama i obrazlaže molbe i zahtjeve studenata. Mandat predstavnika traje jednu akademsku godinu.

 

Studentski predstavnici u 2020/2021. akademskoj godini:

 

Emir Čampara - II godina – Kriminologija i sigurnosne studije

Faris Zukić – III godina – Kriminologija i sigurnosne studije

Hasan Boškailo – III godina – Opći smjer

Selma Zulum – IV godina – Opći smjer

 

 

Predsjednik Asocijacije studenata Pravnog fakulteta je Hasan Boškailo, student treće godine – Opći smjer. Sekretar Asocijacije je Arif Špago, student treće godine – Opći smjer. Članovi izvršnog odbora su: Harun Isić, Selma Zulum, Faris Zukić, Arif Špago, Hasan Boškailo, Emir Čampara, Lamija Karadža, Alema Ćimić, Vildana Kubat, Erna Gosto, Amina Avdić.

Asocijacija je počela s radom 2017. godine, a prvi predsjednik je bio Džani Pajić. Asocijacija je učestvovala u brojnim projektima i inicijativama, a najistaknutiji i najprepoznatljiviji jeste debatno takmičenje koje Asocijacija organizuje več četvrtu godinu zaredom. Također, organizovane su brojne akcije dobrovoljnog darivanja krvi, čišćenja Kampusa, simulacije suđenja, dana otvorenih vrata itd.

Čitaonica i biblioteka

Fakultet je iz namjenskih sredstava Federalnog ministarstva nauke i obrazovanja opremio čitaonicu s bibliotekom koja se nalazi na drugom spratu zgrade Fakulteta. Čitaonica prima do 35 studenata, raspolaže sa računarom sa Internet konekcijom i pristupom elektronskim bazama podataka. Studentima na raspolaganju stoji određeni broj udžbenika, knjiga i periodike, a bibliotečki fond se redovno popunjava novijim naslovima.
 
Studenti mogu koristiti čitaonicu i raspoloživu literaturu bez naknade ili članarine.
 
Čitaonica je otvorena svakim radnim danom od 10:00 do 14:00 sati.

Najnovije vijesti

Vijesti iz kategorije studenti

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.