Prijeđi na glavni sadržaj

Naši studenti

Student III ciklusa

Aldin JELOVAC

Studiranje predstavlja bitnu etapu u našim životima, a Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru je pravo mjesto za osjetiti studentski život. Debatna takmičenja, simulacije suđenja, posjete raznim institucijama, pravne klinike, te regionalna i državna takmičenja samo su neke od aktivnosti koje se mogu doživjeti na našem fakultetu.
Veliki doprinos svemu tome svakako daju stručni i pristupačni profesori, kako kroz teorijski tako i praktični dio.

Student II ciklusa

Mirza LALIĆ

Zašto sam upisao Pravni fakultet? Još od polovine svog srednjoškolskog obrazovanja moj izbor bila je pravna nauka i mogu reći da se niti jednog momenta nisam pokajao. Pravni fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru je institucija koja me učinila ponosnim što je pohađam. Nastavno osoblje je izrazito profesionalno i kompetentno, a s druge strane prijateljski nastrojeno i uvijek spremno pomoći, bilo da se radi o stvarima vezanim za fakultet ili mimo fakulteta.

Bivša studentica - magistar prava iz oblasti krivičnog prava

Selma ZULUM

Predlažem vam da studirate pravo kako biste stekli adekvatna znanja i vještine, te tako postali nosioci pravde i pravičnosti. Danas-sutra možete raditi šta god želite, ali će vas pravo uvijek pratiti, jer nijedan pjesnik nije prikazao prirodu onoliko koliko pravnik može prikazati stvarnost. 

Bivša studentica - bachelor kriminologije i sigurnosnih studija

Selma ČOLIĆ

Pohađajući Kriminologiju i sigurnosne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” stekla sam uvid u kompleksnost pravnog sistema i koliko je truda potrebno da se zadovolji pravda. Na taj način se studenti osposobe za rad kako u sudstvu tako i u organima socijalne kontrole, te prevencije i represije kriminaliteta.

Predstavnici studenata

Studenti svake akademske godine biraju predstavnike u Naučno-nastavnom vijeću Fakulteta. Studentski predstavnik prisustvuje sjednicama Vijeća, učestvuje u glasanju, diskusijama i obrazlaže molbe i zahtjeve studenata. Mandat predstavnika traje jednu akademsku godinu.

 

Studentski predstavnici u 2022/2023. akademskoj godini:

 

Belma Čomor - I godina - Kriminologija i sigunosne studije 

Amir Čaušević - II godina – Opći smjer

Vildana Kubat – III godina – Opći smjer

Lamija Karadža – IV godina – Opći smjer

 

 

 

Čitaonica i biblioteka

Fakultet je iz namjenskih sredstava Federalnog ministarstva nauke i obrazovanja opremio čitaonicu s bibliotekom koja se nalazi na drugom spratu zgrade Fakulteta. Čitaonica prima do 35 studenata, raspolaže sa računarom sa Internet konekcijom i pristupom elektronskim bazama podataka. Studentima na raspolaganju stoji određeni broj udžbenika, knjiga i periodike, a bibliotečki fond se redovno popunjava novijim naslovima.
 
Studenti mogu koristiti čitaonicu i raspoloživu literaturu bez naknade ili članarine.
 
Čitaonica je otvorena svakim radnim danom od 10:00 do 14:00 sati.

Najnovije vijesti

Vijesti iz kategorije studenti

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.