Prijeđi na glavni sadržaj

Studentski konkurs "Western Balkans Arbitration Writing Competition"

Otvoren je konkurs za odabir najboljeg pisanog studentskog rada na temu međunarodne arbitraže. Cilj nagrade je poticanje naučnog rada u području međunarodne arbitraže među studentima prava, stvaranje foruma za studente u kojem će moći razmjenjivati ideje, obogatiti svoju profesionalnu i akademsku zajednicu te proširiti domašaj regionalnog naučno-istraživačkog rada u globalnoj zajednici praktičara međunarodne arbitraže. Konkurs je također prilika za studente da finansijski podupru svoj studij s meritornom novčanom nagradom te da se istaknu u akademskom svijetu objavljivanjem rada u svjetski priznatoj publikaciji u polju međunarodne arbitraže.
 
Za pobjednike će biti osigurane sljedeće nagrade: (i) novčana nagrada u iznosu od USD 3.000.00 (prvo mjesto), USD 2.000.00 (drugo mjesto), USD 1.000,00 (treće mjesto); (ii) prilika za objavljivanje članka (uz odobrenje urednika) u priznatoj pravnoj publikaciji; te (iii) poziv na svečanu večeru s članovima komisije, koji su vodeći domaći i međunarodni pravnici u polju međunarodne arbitraže te za koje se očekuje da bi mogli ponuditi radno iskustvo i stažiranje uspješnim studentima.  
 
Radovi će biti ocijenjeni i rangirani od strane članova domaće te međunarodne komisije za odabir, koju čine vodeći domaći te međunarodni pravnici iz polja arbitraže. 
 
U prilogu su brošura koja sadržava detalje o nagradi te pravila konkursa.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.