Prijeđi na glavni sadržaj

Privatnost

Politika privatnosti

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru posvećen je zaštiti Vaše provatnosti.

Sve informacije koje nam dobrovoljno pružite putem web stranica u vlasništvu Univerziteta, poput eMail adrese, imena ili broja telefona, nikada se neće biti prodane ili bez vašeg dopuštenja ustupljene drugim univerzitetima, neprofitnim organizacijama ili preduzećima.

Ustupanje određenih informacija moguće je jedino na zahtjev određenih državnih, entitetskih, kantonalnih, gradskih/općinskih institucija i agencija poput resornih ministarstava, statističkih agencija, policijsko-sigurnosnih agencija i slično.

Informacije se prikupljaju automatski

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru, kao i većina institucija i organizacija na Internetu, prati obrasce pregledavanja interneta kako bi dobio informaciju o načinu na koji se koristite naše web stranice. Generičke informacije prikupljaju se upotrebom „kolačića“ (cookies), kako bi se procijenili obrasci upotrebe stranicu u cilju poboljšanja sadržaja i distribucije istog. Cookie (kolačić) je tekstualni fajl koji je smješten na Vašem računaru od strane web servera i  jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji Vam je poslao iste.

Sve web stranice u vlasništvu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru koriste Google Analytics, uslugu web analitike koju pruža kompanija Google. Google Analytics koristi kolačiće koji nam pomažu da analiziramo način korištenja naših web stranica. Podaci koje generira kolačić o vašoj upotrebi web stranica uključuju i vašu IP adresu. Google će ove podatke prenijeti i pohraniti na svojim serverima. Google će ove podatke koristiti u svrhu procjene vaše upotrebe web stranice, sastavljanja izvještaja o aktivnostima web stranice i pružanja drugih usluga u vezi s korištenjem Interneta. Također, Google može prenijeti ove podatke trećim stranama ako to zakonski nalaže ili ako takve treće strane obrađuju informacije u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s bilo kojim drugim podacima koje posjeduje Google. Ukoliko želite detaljno vidjeti informacija o uslovima korištenja usluge Google Analytics i Googleovim praksama privatnosti posjetite njihove web stranice i pročitajte uslove korištenja.

Informacije koje nam pružate

Da bismo efikasno komunicirali s posjetiteljima naših web stranica, u određenim slučajevima možemo tražiti podatke koji mogu identificirati osobu (imei prezime, eMail adresu ili broj telefona). Ovo je moguće za određene ankete, istraživanja, prilikom online upisa fakulteta i slično. Kao što smo naveli u uvodu, obavezujemo na punu sigurnost i čuvanje svih ličnih podataka koje prikupljamo.  

Pravni fakulet | UNMO.BA

Univerzitetski kampus
88104 Mostar
Bosna i Hercegovina

+387 36 514 230

pf[@]unmo[.]ba

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.