Prijeđi na glavni sadržaj

2022 Poziv za prijavu na Program istraživačke obuke

Centar za napredne studije (CNS) je objavio poziv za prijavu na Program istraživačke obuke koji će se održavati u Sarajevu. Glavni cilj programa istraživačke obuke je poboljšati istraživačke vještine mladih istraživača i doprinijeti razvoju naučno-istraživačke kulture u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Da bi bili uzeti u razmatranje, potencijalni učesnici trebaju imati najmanje diplomu  II ciklusa (master) studija. Prednost će se dati mladim uposlenicima univerziteta ili instituta te članovima nevladinih organizacija usmjerenih na istraživanja iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Potrebno je znanje engleskog  jezika, budući da će pojedini radni materijali biti podijeljeni na engleskom jeziku.
Troškove programa snosi organizator. Uspješni polaznici će dobiti stipendiju, neto vrijednosti 1.200 KM, koja će im se isplatiti u dvije rate.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.