Prijeđi na glavni sadržaj

Godišnjak PF

Pored naučnog časopisa pod nazivom Revija za pravo i ekonomiju, Fakultet realizuje izdavačku djelatnost izdavanjem naučnog časopisa Godišnjak Pravnog fakulteta. Godišnjak izlazi jednom godišnje od 2017. godine.

Pravni fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru u okviru svoje izdavačke djelatnosti publikuje Godišnjak Pravnog fakulteta, sa međunarodnim uredništvom.

Svi radovi podliježu anonimnim recenzijama.

Radovi se klasificiraju i referiraju po UDC i JEL publikacijama, London, Pittsburgh i Sydney, a svi prilozi iz Godišnjaka referiraju se u EBSCO bazi. Časopis izlazi godišnje od 2017. godine.

Autori iz pravnih i srodnih društvenih nauka su pozvani da svojim stručnim i naučnim radovima daju doprinos radu Godišnjaka Pravnog fakulteta.

Od 2019. godine Godišnjak ima tematski karakter jer se u istom objavljuju radovi sa konferencije „Ljudska prava pred izazovima stvarnosti" koja se održava svake godine od 2019-te u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru.

Redakciju Godišnjaka Pravnog fakulteta čine:

  • prof. dr. Anita Duraković, glavna i odgovorna urednica

    prof. dr. Jozo Čizmić

    prof. dr. Goran Koevski

    van. prof. Ramajana Demirović

    v. ass. MA Aldin Jelovac

Poziv za dostavljanje radova za naredni broj Godišnjaka Pravnog fakulteta otvoren je do 20. decembra 2023. godine. 

Za dodatne informacije zainteresovani autori se mogu obratiti na e-mail: Godisnjak.PF@unmo.ba

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.