Prijeđi na glavni sadržaj

Stipendija Fondacije Konrad Adenauer u Sarajevu za 2024/2025. godinu

Prijavi se do 11.11.2024. godine

Prijavi se do 11.11.2024. za stipendiju Fondacije Konrad Adenauer u Sarajevu za 2024/2025. godinu! Konkurs i prijavni obrazac nalaze se u prilogu. Stipendiranje obuhvata novčanu stipendiju u visini od 320 KM mjesečno, učešće na različitim aktivnostima Fondacije kao što su seminari, radionice i networking eventi te članstvo u Alumni klubu Fondacije Konrad Adenauer u BiH. Detaljnije informacije možeš pronaći u tekstu konkursa. Napomena: dokaz o upisu u akademsku godinu 2024/2025 (potvrda o upisu u semestar ili screenshot iz univerzitetskog sistema) može se dostaviti naknadno.

USLOVI ZA PRIJAVU

  • redovan studij na 1. ili 2. godini drugog ciklusa / od 4. godine naviše integrisanog studija (sve studijske grupe) na nekom od univerziteta u BiH u akademskoj 2024/2025. Godini
  • aktivan volonterski angažman u bosanskohercegovačkom društvu  i prosjek ocjena najmanje 8,00 odnosno 3,5 (svi ispiti od početka studija uključujući i prvi ciklus)
  • kandidat*kinja ne smije biti u radnom odnosu, starost do 30 godina, državljanstvo BiH; interes za rad Fondacije, poštivanje vrijednosti za koje se zalaže Fondacija, kandidat*kinja ne smije primati stipendiju druge organizacije

POTREBNA DOKUMENTACIJA

  • Kandidati*kinje šalju sljedeću dokumentaciju u elektronskoj formi:
  • popunjen formular
  • motivaciono pismo (na njemačkom ili engleskom jeziku)
  • biografija
  • potvrda o prosjeku ocjena od početka studija uključujući i prvi ciklus (uvjerenje o položenim ispitima)
  • dokaz o upisu u akademsku godinu 2024/2025. (potvrda o upisanom semestru, screenshot iz univerzitetskog sistema), koji je moguće dostaviti naknadno po okončanju konkursa
  • dvije preporuke ne starije od 3 mjeseca (akademska preporuka i preporuka o društvenom angažmanu)

Aplikacije se dostavljaju u elektronskoj formi kao JEDAN dokument u pdf-formatu na sljedeći e-mail: sarajevo@kas.de. Rok za dostavljanje prijava je 11.11.2024. Dokumentacija dostavljena u drugačijem formatu neće biti uzimana u razmatranje.

Uspješni kandidati bit će pozvani na razgovor u Fondaciju Konrad Adenauer. Fondacija Konrad Adenauer zadržava pravo da naknadno zatraži dodatnu dokumentaciju.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje. Bivši stipendisti*ce Fondacije Konrad Adenauer nemaju pravo prijave. Stipendiranje obuhvata novčanu stipendiju u visini od 320 KM mjesečno u trajanju od 10 mjeseci, kao i prateći program za stipendiste. Konkurs je objavljen na web-stranici https://www.kas.de/bs/web/bosnien-herzegowina/ i instagram nalogu https://www.instagram.com/kas_sarajevo/ Fondacije Konrad Adenauer u BiH.

Više informacija možete pronaći na sljedećem linku: https://www.kas.de/bs/web/bosnien-herzegowina/einzeltitel/-/content/stipendija-fondacije-konrad-adenauer-u-sarajevu-za-2024-2025-godinu

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.