Prijeđi na glavni sadržaj

Online obuka Vijeća Evrope "Trgovina ljudima", Realizacija HELP obuke - POZIV ZA UČEŠĆE

Vijeće Evrope je kroz projekat “Jačanje akcije protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini” za ovu godinu planiralo realizaciju još jednog modula HELP obuke, odnosno ažuriranog modula “Trgovina ljudima” pod vodstvom tutora.

Početak obuke je planiran u sedmici 16-20.09.2024. godine. Obuka traje 8-10 sedmica (1 sat sedmično), za maksimalno 40 polaznika. Ciljna grupa ove obuke su pored sudija, tužilaca i stručnih saradnika sudova i tužilaštava, i policijski službenici, advokati, pružaoci besplatne pravne pomoći, pravnici iz NVO sektora, studenti prava.

Online obuku će voditi sutkinja Adisa Zahiragić, edukatorica CEST-a FBiH i certificirana HELP tutorica u saradnji sa prof.dr. Rebeka Kotlo, Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru koja je također certificirani HELP tutor za oblast trgovina ljudima. Tutorice su u ranijoj fazi projekta uspješno provele tri obuke na ovu temu tokom kojih je 53 profesionalaca uspješno certificirano od strane Vijeća Evrope za oblast borbe protiv trgovine ljudima. Također, zajedno su veoma uspješno realizirale dvije HELP obuke na temu “Trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije” tokom kojih je uspješno certificirano dodatnih 35 stručnjaka.

Prije početka obuke planiran je i početni online sastanak tutorica i učesnika u sedmici od 16 – 20.09. O tačnom datumu će prijavljeni polaznici biti blagovremeno obaviješteni.  

Ovim putem Vas pozivamo da se prijavite za učešće do 16.09.2024. godine putem emaila na adresu lada.mujkic@coe.int.

Po uspješnom završetku obuke učesnici će dobiti certifikate Vijeća Evrope, a stečeno znanje o primjeni Konvencije Vijeća Evrope o akciji protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini i modul “Trgovina ljudima.”

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.