Prijeđi na glavni sadržaj

12. MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP „DANI PORODIČNOG PRAVA“

Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru 3. i 4. oktobra 2024. godine organizovao je, u konferencijskoj sali hotela Mostar, 12. međunarodni naučni skup "Dani porodičnog prava".
Cilj ovogodišnjeg naučnog Skupa bio je okupiti akademsku zajednicu, pravne praktičare i druge stručnjake u svrhu konstruktivne i argumentovane rasprave o najvažnijim pitanjima porodičnog prava.
Na početku Skupa prisutnima su se obratili dekanica Pravnog fakulteta prof. dr. Amra Jašarbegović, prorektorica za naučno-nastavna pitanja Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Azra Špago, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK dr. sc. Goran Karanović, šefica Odsjeka za nauku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Vahida Krekić i stručna savjetnica Ministarstva obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK Emina Jusufbegović, nakon čega je uslijedio i radni dio Skupa u kojem su učešće uzeli naučni radnici, nastavnici i saradnici sa univerziteta/sveučilišta iz Zagreba, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Maribora, Kragujevca Zenice, Tuzle, Banja Luke, Ljubljane i Mostara kao i pravni stručnjaci, sudije općinskih i kantonalnih sudova, notari, advokati te predstavnici Centra za socijalni rad.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.