Prijeđi na glavni sadržaj

Studenti Pravnog fakulteta boravili u posjeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

Danas 7.2.2023. godine studenti III i IV godine Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, u pratnji prof. dr. Denisa Pajića i ass MA Aldina Jelovca, boravili su u posjeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

U okviru posjete sa studentima su se sastali i razgovarali glavni tužilac Milanko Kajganić, tužiteljica Sanja Luboje-Romić, kao i predstavnici Odjela za istrage i podršku svjedocima i Odjela za odnose s javnošću.

Studentima je prezentovana historija i struktura Tužilaštva Bosne i Hercegovine, ostvareni rezultati u proteklih 20 godina rada i postojanja institucije, kao i bitni podaci o tužilačkim odjelima, radu i saradnji sa partnerskim institucijama i agencijama za provedbu zakona, kao i drugim bitnim detaljima iz djelokruga rada Tužilaštva BiH.

Studentima je prezentovano kako izgleda jedan radni dan tužioca ili istražitelja u Tužilaštvu BiH, zatim specifičnosti poslova i radnih aktivnosti u tužilačkoj instituciji, a studenti su imali priliku postavljati pitanja o svemu što ih zanima iz djelokruga rada tužilačke institucije u sistemu krivičnog pravosuđa na nivou Bosne i Hercegovine.

Također, za studente je upriličen i kratki obilazak zgrade i kapaciteta Tužilaštva BiH, gdje su imali priliku vidjeti prostorije Tužilaštva BiH, sale sa saslušanje i ispitivanje svjedoka i osumnjičenih itd.

Ovim putem se zahvaljujemo Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru - UNMO koja je finansijski podržala ovu posjetu.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.