Prijeđi na glavni sadržaj

Sporazum o saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova HNK

Dana 25.3.2024. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Marijo Marić i dekanica Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru prof. dr. Amra Jašarbegović potpisali su Sporazum o saradnji ove dvije institucije kojim su definisani ciljevi i aktivnosti saradnje u svrhu unapređenja nastavnog procesa praktičnim vještinama.
Potpisnici su uvjereni da će operacionalizacija predmetnog Sporazuma doprinijeti osposobljavanju primarno studenata studija "Kriminologija i sigurnosne studije" za uspješnu primjenu teorijskoga znanja u praksi cijeneći da je upravo MUP HNK institucija koja putem svojih organizacionih jedinica obavlja poslove za koje se studenti ovoga studija obrazuju.
Predmetni Sporazum je nastavak logičnog toka i pozitivan iskorak u zajedničkim nastojanjima za proširenjem mogućnosti sticanja novih znanja i usavršavanja mladih ljudi koji će u budućnosti obavljati neke od najsloženijih poslova u oblasti sigurnosti.
Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su još Robert Perić - komesar policije MUP-a HNK, dr. sc. Jerko Livaja - načelnik Ureda komesara policije MUP-a HNK, prof. dr. sc. Nerma Čolaković-Prguda - prodekanica Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i doc. dr. sc. Sunčica Hajdarović - prodekanica Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.