Prijeđi na glavni sadržaj

Pravni fakultet organizuje predavanje advokata Holger Hembacha na temu: Evropska konvencija i ravnopravnost spolova: Praksa Evropskog suda za ljudska prava

Pravni fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” organizuje predavanje advokata Holger Hembacha na temu: Evropska konvencija i ravnopravnost spolova: Praksa Evropskog suda za ljudska prava. Predavanje će se održati dana 7.6.2023. godine u 10.00 h u Sali za simulovano suđenje na Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Holger Hembach je advokat od 1999. godine, a od toga već preko 10 godina radi na području ljudskih prava i reforme pravosuđa za različite međunarodne organizacije, između ostalog u Sjevernoj Makedoniji, Moldaviji, Srbiji, Afganistanu i Tanzaniji.

Od 2015. godine radi u Njemačkoj kao advokat i zastupa klijente pred Evropskim sudom za ljudska prava, kao i pred drugim međunarodnim sudovima, te savjetuje preduzeća i pojedince o poslovanju i ljudskim pravima.

Autor je različitih publikacija, a iza sebe ima opsežnu aktivnost predavanja o Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i pitanjima ljudskih prava.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane studente.

 

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.