Prijeđi na glavni sadržaj

Posjeta Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona

Dana 21.5.2024. godine, naši studenti su u pratnji dekanice Pravnog fakulteta, prof. dr. Amre Jašarbegović, i višeg asistenta Aldina Jelovca posjetili Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Studente je srdačno primio predsjedavajući Skupštine HNK, g. Džafer Alić, zajedno sa šefom kabineta predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg, g. Harisom Baljićem. Predsjedavajući Alić je studentima predstavio nadležnosti Skupštine HNK, kao i odnos i saradnju Skupštine sa jedinicama lokalne samouprave. Tokom ovog susreta, studenti su imali priliku da postavljaju pitanja i učestvuju u diskusiji, čime su dodatno obogatili svoje znanje o funkcionisanju kantonalnih institucija i njihovoj ulozi u svakodnevnom životu.
Dekanica Pravnog fakulteta, prof. dr. Amra Jašarbegović, istakla je važnost ovakvih posjeta za akademski razvoj studenata, naglašavajući da direktna interakcija sa institucijama vlasti doprinosi boljem razumijevanju pravnih procesa i jačanju praktičnih vještina. Fakultet će i ubuduće organizovati slične aktivnosti kako bi studentima pružio sveobuhvatno obrazovanje koje uključuje i teorijska i praktična znanja.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.