Prijeđi na glavni sadržaj

Posjeta Ministarstvu unutrašnjih poslova HNK

Dana 13.5.2024. godine studenti Pravnog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u okviru izučavanja predmeta Krivično procesno pravo, u pratnji prof. dr. Denisa Pajića i ass. MA Amne Mustafić, posjetili su Centar za kriminalističko-tehnička vještačenja Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje su imali priliku da se upoznaju sa procesnom radnjom vještačenja, samim postupkom vještačenja, fazama, naučnim i stručnim metodama i vještinama, njihovom primjenom na predmete vještačenja, kao i s konkretnim vrstama vještačenja kao što je vještačenje opojnih droga, balističko i grafološko vještačenje.
Nakon toga studenti su upoznati s osnovama, uviđaja, pronalaženja, osiguranja i opisivanja tragova, vršenja potrebnih mjera i snimanja, skica i foto-dokumentacije kao i drugih podataka koji su od značaja za krivični postupak.
Ovim putem želimo se zahvaliti službenicima Ministarstva na saradnji i kvalitetnoj prezentaciji rada Centra za kriminalističko-tehnička vještačenja.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.