Prijeđi na glavni sadržaj

Održana 5. Međunarodna naučna konferencija "Pravni i ekonomski aspekti procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju"

 

Dana 26. i 27. oktobra na Ekonomskom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru održana je 5. Međunarodna naučna konferencije pod nazivom "Pravni i ekonomski aspekti procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku Uniju" u organizaciji Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Ekonomskg fakulteta Univerziteta u Zenici.
Cilj naučne konferencije bio je predočiti pravno-ekonomske barijere i predložiti konkretne prijedloge i optimalna rješenja koja će doprinijeti približavanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.
Na uvodnom dijelu konferencije prisutnima su se obratili prof. dr. Adil Trgo, dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr. Amra Jašarbegović, dekanica Pravnog fakulteta, doc. dr. Ajla Muratović-Dedić, dekanica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof. dr. Emir Nezirić, prorektor za nauku i naučno-istraživački rad Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Erna Kasumović, pomoćnica direktora u Sektoru za usklađivanje pravnog sistema Bosne i Hercegovine s pravnom stečevinom EU, Goran Karanović, viši stručni saradnik za oblast naučno-istraživačke i istraživačko-razvojne djelatnosti Federalnog Ministarstva obrazovanja i nauke, Semir Suljić, savjetnik ministra Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona i prof. dr. Edin Rizvanović, predsjednik Programskog odbora konferencije, nakon čega je uslijedio i radni dio konferencije na kojem su učešće uzeli naučni radnici, nastavnici i saradnici sa univerziteta iz Slovenije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te pravni i ekonomski stručnjaci.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.