Prijeđi na glavni sadržaj

Obilježen Dan nulte diskriminacije

Dana 15. 3. 2022. godine, Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Pravni fakultet Univerziteta u Zenici uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, su obilježili Dan nulte diskriminacije.

Obilježavanje Dana nulte diskriminacije ima za cilj promovisanje principa nediskriminacije, socijalnog uključivanja i poštovanja različitosti. Ovim Danom skreće se pažnja javnosti na načela Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i podiže svijest o neophodnosti borbe protiv diskriminacije, borbe za ravnopravnije društvo i bolje okruženje za sve građane i građanke.

Ovogodišnji događaj obilježavanja Dana nulte diskriminacije bio je realizovan online, a učesnici i učesnice su mogli poslušati prezentaciju aktivnosti Misije OSCE-a na području borbe protiv diskriminacije, te prezentacije studenata i studentica na teme: Diskriminacija žena na tržištu rada i problem "staklenog stropa", i Diskriminacija i pandemija virusa Covid – 19.

Predstavnice studenata ispred Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" su bile studentice: Vildana Kubat, Amina Sabljić, Adelisa Kaplan, Lamija Karadža, Aldijana Zukić i Selma Zulum.

Mentorica našim studenticama prilikom pripremanja njihovih prezentacija i izlaganja bila je doc. dr. Sunčica Hajdarović.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.