Prijeđi na glavni sadržaj

Na Pravnom fakultetu održano predstavljanje priručnika “Vladavina prava - LAB”

Dana 13.10.2022. godine u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru za studente je održano predstavljanje priručnika “Vladavina prava - LAB” koji je napravljen u sklopu projekta “Mladi za vladavinu prava - LAB” u saradnji sa Udruženjem žena sudija u BiH.

Ovaj projekat implementira Udruženje "Ja bih u EU” zajedno sa Omladinskim resursnim centrom Tuzla, a finansira Evropska unija.

Priručnik je studentima Pravnog fakulteta predstavila Sudija Općinskog suda u Sarajevu, Amela Skrobo Kadrić.     

Opšti cilj akcije je podrška i jačanje organizacija civilnog društva u poticanju demokratske kulture kroz unapređenje njihovog znanja i participativne uloge u promociji, zaštiti i unapređenju prioriteta EU u pogledu ljudskih prava i pitanja demokratije u Bosni i Hercegovini. Projekat “Mladi za vladavinu Prava – LAB” okuplja zainteresovane, aktivne mlade koji žele učiti i naučiti nešto više o ovoj temi. 

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.