Prijeđi na glavni sadržaj

Na Pravnom fakultetu održana predavanja sa radionicom i diskusijom ”Rodna ravnopravnost na univerzitetu”

Predavanja sa radionicom i diskusijom ”Rodna ravnopravnost na univerzitetu” za nastavno osoblje – članove i članice Timova za osiguranje kvaliteta u okviru UNIGEM projekta, održana su danas na Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, s ciljem unapređenja znanja i podizanja svijesti o značaju i poštovanju rodne ravnopravnosti, provođenju UNIGEM projekta te Plana rodne ravnopravnosti na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.
Predavanja sa radionicom i diskusijom održale su rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović i univerzitetska koordinatorica UNIGEM projekta za Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Rebeka Kotlo.
Projekat "Uvođenje rodno osviještenih politika u visoko obrazovanje" (UNIGEM) finansijski podržava Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva, a njegovu implementaciju koordinira TPO fondacija te projekat provodi u partnerstvu sa 19 univerziteta u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, među kojima je i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru.
Projekat se implementira sa ciljem prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja te osiguranja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.