Prijeđi na glavni sadržaj

Ispit iz Rimskog prava

 

Na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru, dana 16. 3. 2021. godine, je održana simulacija suđenja u predmetu Nasilje u porodici. Simulacija je završna aktivnost koja se provodi u sklopu Projekta „Kliničko obrazovanje za studente prava u BiH", kojeg već treću godinu zaredom implementira NCSC – Nacionalni centar za državne sudove – Ured za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i provođenje zakona Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru.

Projektne aktivnosti su trajale 15 sedmica, gdje su studenti prolazeći kroz petnaest Modula savladali vještine javnog govora, suočili se sa svojim implicitnim predrasudama, te se pripremili za glavni pretres u krivičnom postupku. Ove godine, Kliniku su pohađali studenti Pravnog fakulteta – Opći smjer, kao i studenti smjera „Kriminologija i sigurnosne studije".

Kliniku sa studentima su vodili prof. dr. Denis Pajić i v. asist. mr. Sunčica Hajdarović, uz pomoć i podršku pravnih praktičara, tužitelja Kantonalnog tužilaštva HNK, Sanela Pajevića i Darke Zovke, te advokata iz Mostara, Adnana Beganovića.

Simulacija suđenja je održana uživo, u Sali za simulirana suđenja Pravnog fakulteta, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Čestitamo našim vrijednim studentima!

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.