Prijeđi na glavni sadržaj

Dodijeljeni certifikati učesnicima radionica u okviru kampanje „16 dana aktivizma“

Na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u okviru projekta „University and gender mainstreaming“ (UNIGEM), koji zajednički realizuju Transkulturalna psihosocijalna obrazovna fondacija (TPO) i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru, prema potpisanom Memorandumu o saradnji upriličena je dodjela certifikata o uspješnom pohađanju radionica o ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti, rodno zasnovanom nasilju, nasilju nad trudnicama i zabrani diskriminacije. Navedene radionice održane su tokom kampanje „16 dana aktivizma“ u decembru 2022. godine, za preko 60 studenata i studentica sa Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Nagrađenim studentima obratila se prof. dr. Zilka Spahić Šiljak, programska direktorica TPO Fondacije, a zatim i prof. dr. Rebeka Kotlo, uz čestitku za uspješno pohađanje radionica. 

Fokus održanih predavanja, radionica i diskusija je edukacija i rasprava, elaboriranje i analiza i praktično-pravnih slučajeva o ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti, stereotipima i predrasudama, zabrani diskriminacije, rodnoj dimenziji u društvu, istraživanjima i visokom obrazovanju, rodno zasnovanom nasilju. Cilj kampanje je informisanje i animiranje studenata/studentica za aktivan angažman u društvu i društvenoj zajednici.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.