Prijeđi na glavni sadržaj

DEBATNO TAKMIČENJE 2024.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru 5. i 6. marta će se održati VII Debatno takmičenje za srednjoškolce u organizaciji Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, Asocijacije studenata Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić", te Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, a uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Na ovogodišnjem Debatnom takmičenju, spremamo se ugostiti oko 50 srednjoškolaca i profesora mentora sa područja HNK, kao i učenike sa područja Srednjobosanskog kantona. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovati će Druga gimnazija Mostar, JU Srednja elektrotehnička škola “Salih-Salko Ćurić” Mostar, Gimnazija Mostar, Gimnazija Bugojno, Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola Mostar, Srednja građevinska škola i Srednja medicinska škola Mostar.

Srednjoškolci će debatovati na teme koje su aktuelne i sveprisutne u našem društvu, poput: „Predmetu vjersko obrazovanje je mjesto u javnim školama“ (DA/NE), „Odgoj je jednako važan kao i obrazovanje“ (DA/NE), kao i mnoge druge.

Za najbolje ekipe, kao i debatante osigurane su novčane nagrade i diplome, a za sve učesnike certifikati. 

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.