Prijeđi na glavni sadržaj

47 GODINA UNIVERZITETA / AGENDA

Program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru bit će upriličen u periodu od 12. do 17. februara 2024. godine, te je tim povodom pripremljen kvalitetan i raznovrstan program. Prva u nizu aktivnosti predviđena je za ponedjeljak, 12. februar te je posvećena sjećanju na historijske ličnosti i velikane, Džemala Bijedića i Midhada Hujdura Hujku. S obzirom da Univerzitet nosi naziv po Džemalu Bijediću, a smješten je u Univerzitetskom sportsko-rekreacionom centru „Midhad Hujdur Hujka“ navedenim aktivnostima će Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru odati počast i prisjetiti se značajnih ličnosti i njihove uloge u historiji Bosne i Hercegovine.
U utorak, 13. februara 2024. godine će biti upriličeno svečano i službeno otvaranje Sportske dvorane „Sport i zdravlje“ na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a povodom otvaranja dvorane u saradnji sa Unijom studenata biti će održan turnir u stolnom tenisu.
Svečana sjednica Senata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru biti će održana u Centru za kulturu Mostar, 14. februara 2024. godine. Tim povodom Univerzitet će ugostiti brojne zvanice iz akademskog i društveno-političkog života, a u okviru Svečane sjednice rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović dobitnicima će uručiti rektorove nagrade i priznanja Univerziteta.
Promocija izdavačke djelatnosti, te naučno-istraživačkih i međunarodnih projekata biti će upriličena u četvrtak, 15. februara, dok je petak predviđen za promociju doktora nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.
Kao finalna aktivnost kojom će se zaključiti program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta je Svečana promocija i dodjela diploma koja će biti održana u subotu, 17. februara u Sportskoj dvorani Sjeverni logor.
Više informacija o događajima u okviru obilježavanja 47. godišnjice pogledajte u službenoj agendi, a informacije o održanim događajima pratite na univerzitetskoj web stranici: unmo.ba

 

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.