Prijeđi na glavni sadržaj

2. MJESTO NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU U SIMULOVANOM SUĐENJU

📌 Proteklog vikenda je u organizaciji studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održano državno takmičenje u simulovanom suđenju uz podršku Misije OSCE u Bosni i Hercegovini i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

 

👥 Studenti našeg fakulteta su zauzeli visoko 2. mjesto nakon poraza u finalu od Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici. Rezultat je bio izjednačen, pri čemu je konačna odluka u korist Pravnog fakulteta u Zenici donesena sudijskim preglasavanjem, kojem ovim putem čestitamo.

 

👨‍🏫 Naš Pravni fakultet su predstavljali Minela Dugalić, Jasmina Ulaković, Arif Špago i Armin Baljić, uz podršku trenera prof. dr. Denisa Pajića, doc. dr. Sunčice Hajdarović i ass. mr. Aldina Jelovca.

 

🗣️ Najbolji podnesak ispred respodenata je imao Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, a dok je najbolji govornik takmičenja bio naš student Armin Baljić.

 

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.