Prijeđi na glavni sadržaj

11. MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP „DANI PORODIČNOG PRAVA“

Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru uz podršku Njemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ) organizovao je 11. međunarodni naučni skup "Dani porodičnog prava" koji je održan 21. i 22.9.2023. godine u Hotelu “Mostar”.
Cilj ovogodišnjeg naučnog Skupa bio je okupiti akademsku zajednicu, pravne praktičare i druge stručnjake u okviru sveobuhvatne, argumentovane i konstruktivne rasprave o najaktuelnijim pitanjima porodičnog prava na nacionalnom, evropskom i međunarodnom planu.
Na početku skupa prisutnima su se obratili dekanica Pravnog fakulteta prof. dr. Amra Jašarbegović, prorektorica za finansije Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Armina Hubana, ministar Ministarstva obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK prof. dr. Rašid Hadžović, pomoćnik ministrice za nauku i tehnologije Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke mr. sc. Jasmin Branković i dr. Stefan Pürner, voditelj područja Jugoistočna Evropa I (Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Srbija) u fondaciji IRZ, nakon čega je uslijedio i radni dio Skupa u kojem su učešće uzeli naučni radnici, nastavnici i saradnici sa univerziteta/sveučilišta iz Zagreba, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Zenice, Tuzle, Banja Luke i Mostara kao i pravni stručnjaci, sudije Općinskih i Kantonalnih sudova, notari, advokati, te predstavnici Centra za socijalni rad.

Kontaktirajte nas za više informacija

Upiši pravni fakultet

Pravni fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri ciklusa.

Kolačići

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.