Prezentacija Basileus i Erasmus Mundus programa

U cilju širenja informacija o mogućnostima za stipendiranje mobilnosti i akademske razmjene na partnerskim univerzitetima u Evropskoj uniji, namijenjenim studentima, profesorima i saradnicima sva tri ciklusa studija bolonjskog i predbolonjskog sistema obrazovanja na univerzitetima u Bosni i Hercegovini, predstavnici Erasmus Mundus projekata i EU univerziteta će održati prezentacije kao dio promotivne turneje.

Predstavljanje programa će se održati na Pravnom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru (prvi sprat, sala za sastanke), u utorak, 3. 12. od 14:30 do 17:00 sati. Prezentacija će se održati u 15:30 sati. Promotivna turneja će se održati uz prisustvo predstavnika pet univerziteta iz Evropske unije: Univerzitet „Karl Franz"u Grazu, Austrija, JoinEuSEE projekt Univerzitet u Gentu, Belgija, Basileus projekt Univerzitet u Lundu, Švedska, Basileus/Sigma projekt Univerzitet u Sofiji, Bugarska, Basileus projekt Univerzitet „La Sapienza" u Rimu, Italija, Basileus project.

Predstavnici će biti raspoloživi za informacije u vezi sa projektima koji su ovoj akademskoj godini dostupni studentima, profesorima i saradnicima svih univerziteta na području BiH. U okviru programa moguće je podnijeti prijavu za stipendije u trajanju od 1-34 mjeseca, na svim nivoima studija: dodiplomskog, postdiplomskog i doktorskog studija. Iznosi stipendija su od 1000 Eura za dodiplomske i postdiplomske studije, te 1500 Eura za doktorske i 1800 Eura za postdoktorske boravke.

Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2019/2020. godinu:
 
Ispitni rokovi (januarsko-februarski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.