Poziv za studentice i studente za učešće u interaktivnoj edukativnoj Igri Welcome to Electionville u Mostaru

 
Otvoren je poziv za studentice i studente da učestvuju u interaktivnoj edukativnoj Igri Welcome to Electionville u Mostaru.
 
Šta je lokalna uprava? Šta zaista predstavlja demokratski proces? I kome služi? To su pitanja o kojima će naučiti mladi učesnici ovoga programa. Electionville je edukativna igra u imaginarnom gradu, gdje sudionici preuzimaju izazovne uloge članova gradskog vijeća, te kroz zabavan proces uče kako demokratija funkcionira. Igra je do sada realizirana više od 13.000 puta kako u Švedskoj tako i u drugim zemljama. Namijenjena je prvenstveno mladim osobama od 15 do 24 godine i savršen je alat za prakticiranje osnovnih demokratskih vrijednosti poput inkluzivnosti, participacije i ravnopravnosti spolova. Zapravo, uključiti se u igru Electionville znači uključiti se u demokratiju.
 
Electionville je kao alat razvijen od strane Svedskog Instituta, a u Mostaru ga realizira Agencija lokalne demokratije uz podršku Švedske Ambasada 30.09.2021. sa početkom u 12:00 sati na platou iza Stare Gimnazije. Mladi studenti i studentice Mostara će raditi u grupama. Kroz cijeli proces će ih voditi Game Master, a nakon igre će imati priliku razgovarati sa vijećnicima i vijećnicama Gradskog Vijeća Grada Mostara koji će sa ostalim gledateljima pratiti cijeli proces.  Planirano je da igru otvore Ambasadorica Švedske Strömquist, gradonačelnik Grada Mostara gospodin Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.
 
Poziv za učesnike će uskoro biti objavljen i javno putem društvenih mreža.  Broj učesnika će biti ograničen. 
Zainteresirane/i studentice/i mogu da se jave putem e-mejla na ovu adresu ldamostar@aldaintranet.org najkasnije do 17.09.2021. (12:00h) te dostave osnovne podatke:
  • Ime i prezime
  • Dob
  • Studij koji pohađaju
  • Kontakt podatke: broj telefona i e-mail na koji ih možemo kontaktirati
 
Odabrane/i učesnice/i će biti pozvane/i na informativni sastanak u periodu od 20-24/09/2021 kako bi dobili osnovne inforamcije o njihovom učešću i igri.
 

 
 
Raspored nastave za 2020/2021. godinu:
 
Ispitni rokovi (septembarski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.