Poziv za prijavu na Program istraživačke obuke

Centar za napredne studije (CNS) je objavio poziv za prijavu na Program istraživačke obuke koji će se održavati u Sarajevu. Glavni cilj programa istraživačke obuke je poboljšati istraživačke vještine mladih istraživača i doprinijeti razvoju naučno-istraživačke kulture u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Da bi bili uzeti u razmatranje, potencijalni učesnici trebaju imati najmanje diplomu  II ciklusa (master) studija. Prednost će se dati mladim uposlenicima univerziteta ili instituta te članovima nevladinih organizacija usmjerenih na istraživanja iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Potrebno je znanje engleskog  jezika, budući da će pojedini radni materijali biti podijeljeni na engleskom jeziku.

Troškove programa snosi organizator. Uspješni polaznici će dobiti stipendiju, neto vrijednosti 1.200 KM, koja će im se isplatiti u dvije rate.

Poziv_Program istrazivacke obuke.pdf
(1000,56 KB)

 
 
Raspored nastave za 2021/2022. godinu:
 
Ispitni rokovi (martovski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.