Poziv za prijavu na Kolokvij iz Evropskog i Međunarodnog prava za doktorante i postdoktorante na Europa Institutu u Sarbrikenu

 

 

Kolokvijum za doktorante u oblasti Prava EU i Međunarodnog prava /PhD Colloquium in EU and International Law održat će se od 3. do 8. februara 2020. godine na Europa Institutu. Učesnici će imati priliku predstaviti svoj istraživački projekat ispred panela eksperata i imati prezentaciju o akademskom pisanju kao i mogućnost istraživanja u biblioteci Instituta Europa. Pored toga, kolokvijum će učesnicima pružiti priliku da se povežu s drugim mladim kolegama. Nadalje, polaznici će dobiti priliku objaviti naučni članak u uređenom izdanju serije radova klastera. Sve prijave u području evropskog i međunarodnog prava su dobrodošle. Također prihvaćaju se i prijave iz građanskog, krivičnog i javnog prava s posebnim naglaskom na evropsko i međunarodno pravo.

Poziv je otvoren i za post-doktorante koji su doktorirali prije tri godine.

Više informacija kao i prijavni obrazac mogu se pronaći u prilogu, te na web stranici http://www.see-eu-cluster.eu/phd-colloquium-2019-2nd-call/.

Rok za prijave je 17. decembar 2019. godine do 23:59 CET.

 

 
 
Raspored nastave za 2019/2020. godinu:
 
Ispitni rokovi (junsko-julski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.