Poziv za prijave na ljetnu školu “#FreeMedia4WesternBalkans”

 

 Otvoren je poziv za podnošenje prijava za ljetnu školu "#FreeMedia4WesternBalkans” ("#slobodnimedijizazapadniBalkan”), u okviru projekta FreeMedia4WesternBalkans: Promoviranje pravnog obrazovanja u oblasti medijskog prava, demokratizacije i procesa pristupanja EU, fakulteta mreže SEELS i Europa-Instituta Saarland Univerziteta (Njemačka), finansijski podržan od DAAD-a i Federalnog ministarstva vanjskih poslova Njemačke.

Ljetna škola će se održati od 22. do 28. septembra 2019. godine (22. i 28. su putni dani) na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Letnja škola je usmjerena na redovne studente jedne od članica SEELS-a ili Saarland Univerziteta koji su na naprednim master studijima i zainteresirani za oblast medijskog prava (doktoranti i studenti prvog ciklusa studija također su dobrodošli). Poznati profesori i stručnjaci za ove teme, kako iz Njemačke tako i iz jugoistočne Evrope, održat će predavanja tokom ljetne škole. Projekat pokriva smještaj (uključujući doručak i ručak) i grantove za putovanja.

Napomena: nema potrebe za prevodom prijepisa ocjena koji se mogu poslati i nakon službenog roka. Rok za podnošenje prijava je 25. juli 2019. godine. Prijavni obrazac, kao i Poziv za prijavu, nalaze se u prilogu.

Više informacija može se naći na http://www.seelawschool.org/index.php?lang=en.

 
 
Raspored nastave za 2019/2020. godinu:
 
Ispitni rokovi (januarsko-februarski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.