Treća međunarodna naučna konferencija "Pravni i ekonomski aspekti procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju“

 

Treća međunarodna naučna konferencija „Pravni i ekonomski aspekti procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju", održat će se 20. i 21. juna 2019. godine u Mostaru.

 

Organizatori ove značajne naučne konferencije su Ekonomski i Pravni fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru i Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici.

 

Mjesto održavanja prvog dana Konferencije je Centar za kulturu Mostar. Konferenciju će svečano otvoriti dr. Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH koji će održati i plenarno izlaganje na temu „Bosna i Hercegovina u procesu EU integracija".

 

Ostala plenarna izlaganja te panel diskusija u okviru prvog dana Konferencije bit će posvećeni aktualnim temama kao što su:

 

  • Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju – osnov i okvir za integracijski proces;
  • Spoj IT i biznisa u razvoju informacionih sistema;
  • Konkurentnost bosanskohercegovačke privrede u kontekstu integracijskih procesa.

 

Očekujemo dolazak velikog broja zvanica iz akademske, javne, političke i društvene zajednice, te ostalu zainteresiranu javnost.

 

 

Drugi dan Konferencija će se održati u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru, gdje će u okviru nekoliko sesija biti predstavljeni brojni naučno-istraživački radovi posvećeni različitim aspektima integracije BiH u EU te iskustvima drugih zemalja čiji su autori ne samo iz Bosne i Hercegovine već i drugih zemalja. 

Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2019/2020. godinu:
 
Ispitni rokovi (junsko-julski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.