Studentica Pravnog fakulteta Selma Selimić među najboljim studentima u Federaciji BiH

Studentica treće godine Pravnog Fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru dobitnica je stipendije koju Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke dodjeljuje najboljim studentima u Federaciji BiH. Na prigodnoj svečanosti koja je održana u Centru za kulturu u Mostaru 13.12.2016. godine, federalna ministrica dr. Elvira Dilberović uručila je zaslužena priznanja i jednokratnu novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM za 73 najbolja studenta javnih fakulteta u FBiH.
Kao najbolja studentica Pravnog fakulteta, i Selma se našla među studentima koji su svojim izuzetnim uspjehom u toku studiranja zaslužili ovo vrijedno priznanje. Fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH su nominirali po jednog studenta na osnovu kriterija koje je utvrdilo Ministarstvo, prije svega odličnog prosjeka ocjena i drugih aktivnosti u koje su uključeni u ukviru studija.  
O značaju same nagrade, Selma je istakla: „Svaka nagrada predstavlja neku vrstu satisfakcije. Prije svega, ova nagrada je rezultat napornog rada i truda, ali je i divan podstrek za moje buduće studiranje. Svjesni smo da situacija u našem društvu nije zadovoljavajuća, i mladi su generalno demotivisani i nemaju stimulans za učenje, ali baš zbog toga ne trebamo odustajati nikada i trebamo se boriti za nas i našu budućnost, a kako bi bili pokretači brojnih promjena.
Kada nešto dovoljno jako želite u tome ćete i uspjeti. Ovo je  jedna divna poruka da se ipak u našem društvu prepoznaje i cijeni rad. Nama preostaje da i dalje radimo na sebi i svakim danom se gradimo i usavršavamo svoje znanje, jer će ono nekada uroditi plodom."
Čestitamo Selmi, i želimo joj još mnogo priznanja i uspjeha u budućnosti.
Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2019/2020. godinu:
 
Ispitni rokovi (januarsko-februarski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.