Program obilježavanja 40 godina Univerziteta

Program obilježavanja 40 godina Univerziteta, čini niz manifestacija u mjesecu februaru, a zvanično počinju u ponedjeljak, 6. februara 2017. godine sa prijemom penzionisanih zaposlenika kod rektora.
 
U srijedu, 8. februara, u Centru za kulturu u 19:00 sati predviđena je promocija Monografije Univerziteta, te izložba izdavačke djelatnosti i dokumentarne građe.
 
U četvrtak 9. februara na Nastavničkom fakultetu, planirana je prezentacija publikacija u izdanju Univerziteta 2016. godine, a svečana promocija  i dodjela  preko 600 diploma diplomantima i magistrantima predviđena je 11. februara u 11:00 sati u sportskoj dvorani u Sjevrnom logoru.
Glavni događaj je 14. februara, svečana akademija koja će biti upriličena u Narodnom pozorištu Mostar u 11:00 sati.

Istu večer održat će se cjelovečernji koncert benda Divanhana u Narodnom pozorištu Mostar.
Več u četvrtak 16. februara nastavlja se dalje sa prezentacijom domaćih i međunarodnih projekata, a obilježavanje godišnjice će se završiti svečanom promocijom 32 doktora nauka Univerziteta, 18. februara u Amfiteatru Ekonomskog fakulteta, sa početkom u 11:00 sati.
Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2019/2020. godinu:
 
Ispitni rokovi (januarsko-februarski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.