Otvorena Međunarodna naučna konferencija "Pravni i ekonomski aspekti procesa integracije BiH u Evropsku uniju"

Danas (7. novembra 2013. godine) je na Ekonomskom fakultetu otvorena Međunarodna naučna konferencija "Pravni i ekonomski aspekti procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju" u organizaciji Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru. U okviru ceremonije otvaranja učesnike su pozdravili Ministar obrazovanja i nauke FBiH gosp. Damir Mašić, Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK gosp. Zlatko Hadžiomerović, Rektor Univerziteta prof.dr. Sead Pašić, te dekani fakulteta organizatora doc.dr. Anita Duraković i prof. dr. Adil Trgo.
 
U dva dana trajanja Konferencije, svoje radove će izložiti 32 referenta iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. Očekuje se da će ova naučna konferencija rezultirati konkretnim prijedlozima za provođenje reformi u pravnom i ekonomskom sistemu, a koji će približiti BiH evropskim integrativnim tokovima.
 
Prihvaćeni radovi će biti objavljeni Zborniku radova sa Konferencije.
 
Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2019/2020. godinu:
 
Ispitni rokovi (septembarski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.