Osnovana Asocijacija studenata Pravnog fakulteta

U petak, 23.12.2016. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" održana je Osnivačka skupština Asocijacije studenata Pravnog fakulteta.
Prije zvaničnog početka sjednice, studentskim delegatima obratili su se prof.dr. Alena Huseinbegović, dekanesa Pravnog fakulteta i Harun Kurtović, predsjednik Unije studenata.
Dekanesa Huseinbegović izrazila je zadovoljstvo inicijativom za formiranje Asocijacije naglasivši da je sama ideja potekla upravo od studenata na što je osobito ponosna.
Predsjednik Unije studenata naglasio je da će Asocijacija studenata rezultirati boljom komunikacijom i saradnjom izmedju studenata i rukovodstva Pravnog fakulteta.
Sjednicu Skupštine otvorio je predsjednik Unije studenata Harun Kurtović, koji je istu vodio do izbora predsjedavajuće Skupštine, studentice četvrte godine Samre Isić. Za dopredsjedavajuću Skupštine izabrana je Tamara Trajkovski, studentica treće godine.
Za prvog predsjednika Asocijacije studenata Pravnog fakulteta izabran je Džani Pajić student druge godine, dok je potpredsjednik Mirza Begović, student treće godine. U Izvršni odbor Asocijacije studenata ušli su: Hana Benca, Amar Pajo, Mirza Zalihić i Mirza Lalić.
Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2019/2020. godinu:
 
Ispitni rokovi (januarsko-februarski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.