Na Pravnom fakultetu održana javna debata na temu: „Može li članstvo u Evropskoj uniji ubrzati pomirenje u Bosni i Hercegovini?“

Na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u Sali za simulovano suđenje, 29.3.2018. godine održana je javna debata na temu: „Može li članstvo u Evropskoj uniji ubrzati pomirenje u Bosni i Hercegovini?“ Javna debata održana je u okviru Debatnog kluba Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a u organizaciji Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Asocijacije studenata Pravnog fakulteta. Na početku ove debate, nastavnici na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, doc.dr. Denis Pajić i doc.dr. Emina Hasanagić, istakli su punu podršku radu Debatnog kluba, kao i pohvalili inicijativu studenata da se organizuje javna debata na ovu temu. U debati su učestvovali članovi univerzitetskog Debatnog kluba, a nakon održane konstruktivne i argumentovane rasprave, studenti su poslali jasnu poruku kako evropske integracije nemaju alternativu, te izrazili nadu da će Bosna i Hercegovina u što skorijem periodu dobiti kandidatski status, a potom postati i punopravna članica Evropske unije, kao evropska, moderna i demokratska, ekonomski razvijena i pravna država Bosna i Hercegovina.
Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2018/2019. godinu:
 
Ispitni rokovi (septembarski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.