Konferencija "Zaštita ljudskih prava u Bosni i Herecegovini"

 

Dana 10. 12. 2019. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru održana je Konferencija pod nazivom "Zaštita ljudskih prava u Bosni i Herecegovini” u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić”, a uz podršku Institucije ombudsmena za ljudska prava u BiH.

Na Konferenciji su razmatrane različite teme u cilju unaprijeđenja postojećeg stanja i preveniranja zaštite ljudskih prava u Bosni i Hercegovini, kao što su pitanja zaštite manjina, govor mržnje, pravo na informisanje, pravo na mirno okupljanje, pravo na slobodu izražavanja, pravo na udruživanje, pravo na učešće u vlasti i zajednici, pravo na pravično suđenje i slično.

Radovi izloženi na konferenciji bit će objavljeni u tematskom broju Godišnjaka Pravnog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru, koji će biti publiciran krajem tekuće kalendarske godine.

U prilogu je Program rada.

 

Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2019/2020. godinu:
 
Ispitni rokovi (junsko-julski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.