Konferencija CEO (Career and Entreprenuership Opportunities)

Ekonomski fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu organiziraju CEO (Career and Entreprenuership Opportunities) konferenciju

Potaknuti ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu u 2014. godini nastavlja sa održavanjem CEO konferencije. Po prvi put, CEO konferencija će biti održana u 5 gradova BIH - Tuzli, Mostaru, Banja Luci, Zenici i Sarajevu i to u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, Ekonomskim fakultetom Univerziteta "Džemal Bijedić” u Mostaru, Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Tuzli, Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Zenici.
 
CEO konferencija će u ovih 5 gradova okupiti više od 1000 učesnika iz cijele regije, 50 govornika te više od 100 kompanija, te time postaje jedna od najvećih konferencija za mlade u BiH.

CEO konferencija godišnji je događaj koji spaja mlade s uspješnim ljudima koji su svoje ciljeve uspjeli ostvariti bez ikakve političke podloge. Ovim putem mladima se, kroz pozitivne primjere, nastoji približiti poduzetništvo kroz razbijanje mitova o uspjehu te usvajanjem novih znanja i vještina. Uspješnim poduzetničkim pričama te tehnološkim inovacijama, inspiriraju se svi sudionici konferencije na otvoreniji pristup poduzetništvu, kao i veći angažman u društvu, čime bi se jačao potencijal mladih u njihovom samozapošljavanju.

Dosadašnje dvije konferencije održale su se u Sarajevu, gdje je više od 500 studenata iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore dobilo priliku čuti govornike i predstavnike nekih od najuspješnijih tvrtki koje posluju u našoj državi i regiji. Kao rezultat navedenog, 30 mladih dobilo je posao, uz 2 pokrenuta projekta.
Uz Ekonomski fakultet u Sarajevu, koji je glavni partner događaja, ove godine konferencija će se organizirati u suradnji s Ekonomskim fakultetima u Banja Luci, Tuzli, Zenici i Mostaru. Konferencija u Mostaru najavljena  je za 17.5.2014. (amfiteatar Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru), a svi zainteresirani mogu potražiti više informacija, kao i obrazac za prijavu, na službenim stranicama konferencije www.ceokonferencija.ba
Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2019/2020. godinu:
 
Ispitni rokovi (septembarski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.