Zapažen uspjeh našeg tima na FUTURA Moot Court takmičenju

Tim studenata Pravnog fakulteta je i ove godine učestvovao u Futura Moot Court regionalnom takmičenju, koje se održalo na Višem sudu u Nišu (Srbija), u periodu od 30.6. do 2.7. 2017. godine. Takmičenje se već 6. put održava pod pokroviteljstvom Civil Rights Defenders-a, prestižne svjetske nevladine organizacije za zaštitu i promovisanje ljudskih prava i sloboda, a podrazumijeva ocjenjivanje vještine simulacije suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava i poznavanja Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, te jurisprudencije Evropskoga suda za ljudska prava.
Studenti Pravnog fakulteta okupljeni u klub za simulaciju suđenja „Džemal Bijedić" su pod vodstvom akademskih trenera ostvarili zapažen uspjeh u svom već tradicionalnom učešću u ovom prestižnom takmičenju. Naš tim je osvojio prvo mjesto za najbolji pisani podnesak respondenata, uz pohvale ocjenjivačkog tima i stručnjaka koji su činili sudsko vijeće za izvrsno obrazložen podnesak i ubjedljivu argumentaciju potkrijepljenu bogatom praksom Evropskog suda. Vrijedi napomenuti da je naš tim zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku u kategoriji pisanih podnesaka.
Klub „Džemal Bijedić" je ostvario treće mjeste u ukupnom poretku pravnih fakulteta iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, a vrijedi napomenuti da je naš Fakultet, pored Pravnog fakulteta iz Zenice, bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju.
Na ovogodišnjem takmičenju, klub za simulaciju suđenja „Džemal Bijedić" su činili studenti Mirza Begović, Emina Turajlić, Jasmin Čurić, Tamara Trajkovski, Šejla Pilatovac i Daut Đonlagić i akademski treneri dr. Denis Pajić, dr. Ramajana Demirović, mr. Sunčica Hajdarović i dr. Lana Bubalo.


Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2017/2018. godinu:
 
Ispitni rokovi (septembarski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.